Hypotheekvormen

Tijdens het hypotheekgesprek zullen alle (van toepassing zijnde) hypotheekvormen worden besproken en nader toegelicht. Samen bekijken we welke hypotheekvorm of hypotheekvormen het beste bij u en uw financiële situatie past.

Bent u een starter op de woningmarkt dan gelden voor u de regels vanaf 01 januari 2013. Dit houdt in dat wanneer u de betaalde rente fiscaal wil aftrekken, u de keuze heeft tussen een annuiteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een combinatie van deze twee.

Ook wanneer u uw huidige hypothecaire geldlening wil verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing dan gelden bovenstaande regels.

Voor hypotheken die zijn afgesloten vóór 01 januari 2013 geldt een overgangsrecht; de bestaande hypotheek kan in de huidige vorm blijven bestaan. Dit geldt ook als u verhuist of uw hypotheek "oversluit".

Hiernaast vindt u de meeste hypotheekvormen met een kleine toelichting. Voor welke hypotheekvorm(en) u dus in aanmerking komt of welke het beste bij uw wensen passen, zal ik in mijn advies naar u naar voren brengen. Mochten er vragen zijn of komen aan de hand van deze voorbeelden dan ben ik uiteraard graag bereid deze te beantwoorden. Bel of mail mij gerust.

Iedere hypotheekvorm kan in principe los of in combinatie met een andere hypotheekvorm worden gesloten.

Een aparte vermelding verdient de starterslening, welke door veel gemeentes in Nederland uitgegeven worden. De instantie die dit verzorgt is het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Uiteraard zullen we dit tijdens het hypotheekgesprek, indien van toepassing, ook bespreken. Hurkmans Hypotheekadvies is door jarenlange ervaring met startersleningen duidelijk een expert op dit gebied.

 

“Advies zoals advies bedoeld is”

“Advies zoals advies bedoeld is.”

- Maurice Hurkmans